Envega
EPC bij verkoop/verhuur

EPV by verkoop/verhuurVanaf 1 november 2008 is het energieprestatiecertificaat (EPC) bij verkoop van woningen, appartementen, ... verplicht. Vanaf 1 januari 2009 is er een zelfde verplichting voor verhuur van woongebouwen.

 

Het energieprestatiecertificaat informeert mogelijke kopers of huurders over de energiezuinigheid van een woning. Op basis van het EPC kan U de energiezuinigheid van woningen vergelijken. Het EPC legt geen eisen op aan het gebouw, maar heeft een louter informerende taak.

Het energieprestatiecertificaat bevat informatie over de de energieprestatie van het gebouw. Een goede energieprestatie leidt tot een laag energieverbruik en dus een lage energiefactuur. Daarnaast informeert het energieprestatiecertificaat over de energiebesparende investeringen die op korte termijn terugverdienbaar zijn. Aan de hand van het certificaat kunnen kopers en huurders de energetische kwaliteit van de gebouwen op de markt vergelijken en afwegen. Het EPC blijft 10 jaar geldig en kan alleen opgemaakt worden door een erkend energiedeskundige type A.

 

ENVEGA is erkend Energiedeskundige type A en kan voor de verkoop/verhuur van uw woning/appartement een EPC opmaken.

Tot het standaard takenpakket behoort steeds:

  • Inspectie en opmeting ter plaatse
  • Gegevens invoeren in de EPC-software
  • Opmaken en afleveren van het energieprestatiecertificaat

 

Let op, het EPC moet beschikbaar zijn wanneer de woning te koop/te huur gesteld wordt. Voor meer info, zie de EPC brochure.